Feed on
Posts
Comments

Brez naslova

 

 

Govorec, Martin Premk je dejal, (upam, da je vedel, kaj govori ) da partizani ne potrebujejo nobene sprave…

jaz pa dodajam: ”Če je – po drugi strani – resnica o Dražgošah – hipotetično- lahko tudi takšna, kot jo je izpovedal Janez Kavčič, ni bolj izrojenega, kot plesati na kraju, kjer se je s partizansko pomočjo po nepotrebnem  pobilo cel kup ljudi.”

*

Medtem ko so Slovenci v soboto uživali ob mariborski Zlati lisici in spremljal športno slovo Tine Maze, ter –to je treba dodati – z nelagodjem gledali politike, ki so si poskušali nabirati politične točke ob njeni slavi, so bile razmere na ljubljanski urgenci ponovno katastrofalne- pravi obraz slovenske krute realnosti. Pacientov je bilo zaradi gripe in ostalih prehladnih obolenj nadpovprečno veliko, prostih bolniških postelj je spet zmanjkalo, bolniki pa so bili prisiljeni čakati na mrzlih hodnikih, kjer je bila temperatura komaj 15 stopinj!

Ob vsem, kar se dogaja v zdravstvu, človek nehote pomisli, da zdravstvena ministrica- skupaj s premierjem, v ”zavetju toplega kabineta” sado-mazo uživa ob misli, da bolniki tudi po zaslugi totalno nesposobnih politikov- trpijo. Podobno kot v Venezueli, ki jo po božje častijo prenekateri čudaki iz naših (mojih) krajev.

Ministrica v svoji pasivnosti – so razlogi zanjo naklepni ali plod nesposobnosti,  sploh ni pomembno, tukaj so! – zgolj čaka, da se poleže prah, da pride v deželico cvetoča pomlad, ko bo slepemu in gluhemu ljudstvu ponovno kvasila o ničelni toleranci do anomalij, korupcije in klientelizma?! Ljudstvo bo, kot po navadi, pomirjeno šlo na en pir, ter vzklikalo, smo vedeli, da nas čuva Tito, živela bandiera rossa, zgodilo se ne bo nič, pacienti pa bodo še zmeraj crkavali na neogrevanih stranskih hodnikih.

*

Med Dražgošami, kaosom v zdravstvu in udrihanjem po Tini Maze je kar nekaj stičnih slučajnosti. Če ne slučajnosti- pa zakoreninjenih trendov v razmišljanju in vrednotah.

Če (in ko) se bodo Slovenci – že kdaj – zaradi nevoščljivosti, privoščljivosti, oholosti, nadutosti….zaradi metanja polen pod noge, zaradi kopanja jam drugim…..itd….med seboj požrli – prisežem – niti s prstom ne bom mignila, da bi komurkoli pomagala.

Ne vem, kdaj in kdo nam je do te mere opral možgane, da smo prepričani, da mora tisti, ki s trdim delom malo več zasluži, ta zaslužek prej ali slej po socialistično deliti z onimi, ki nimajo nič.

Ne razumemo, da tiči boljša in lepša prihodnost v novih delovnih mestih in ne, kdo nam bo kaj šenkal. Uspešno gospodarstvo bi moralo biti prioriteta, kar bi cenili, spoštovali in postavljali na piedestal!

Tudi takrat, ko se izbira ”osebnost leta 2017”!

Države, žal, ne bodo rešili dobrotniki, temveč uspešni in drzni podjetniki, ki bodo zaposlovali nezaposlene!

V deželi lumpenproletariata in sanj o ”univerzalnem dodatku” raje ustvarjamo klimo za bohotenje nevoščljivosti, saj nevoščljivci, ki ne morejo prežvečiti uspehov Tine Maze, rastejo kot gobe po dežju. Žal je med njimi tudi veliko t. i. kristjanov.

Pa Tina ni edina tarča.

Neznanci (?) so že tretjič razdejali Pipistrelovo halo v Gorici…Mojemu znancu, uspešnemu podjetniku, ki je do tega uspeha prišel sam, so z žebljem zaznamovali njegov avtomobil, češ, da boš vedel, da te opazujemo…..Ko je bil objavljen intervju s prijateljico Ljerko na Siolovi strani, so bili nekateri komentarji pod člankom več kot ostudni. Svoj gnus so stresali nanjo zato, ker živi v malo večjem stanovanju. ..Pa da ne omenjam pritlehne, zlobne in foušije polne debate ob prodaji mačka Toma. Pa nenehnih javnih pozivov poslovno uspešnim, ki več zaslužijo, s kom vse bi morali ta zaslužek deliti. Kakšne ničeve besedne orgije se spletajo okoli ddr. Klemna Jakliča, ki v slovensko zatohlost želi prinesti več širine duha in pravičnosti!

Saj ni čudno, da vsak, ki ima kakšen evro več, beži na Ciper in drugam. Če ga ne okrade enako misleča država, ga z besedami linčajo državljani….

Mejdun.

Neštetokrat sem že zapisala, da bolj kot tonemo proti dnu,  bolj cenim, spoštujem, malodane obožujem, drugačne, smele in drzne posameznike, ki se znajo izluščiti iz jamrajoče množice, pri tem vztrajajo in ne dovolijo, da jim okolje, ki prisega na uravnilovko, upogne hrbtenice. Še toliko bolj jih cenim, ker se ves čas zavedam, da jih je preveč, ki komaj čakajo na kak njihov spodrsljaj, da lahko s kavča zlivajo gnojnico.

Izjava za Bob leta Iva Boscarola je postala zimzelenček: »Slovenci lažje oproščamo lopovščino kot pa uspeh, morda tudi zaradi tega, ker imamo nekaj tihotapskega v genih od Martina Krpana naprej. Dejstvo pa je, da Slovenci oprostijo vse, le uspeha ne!”.

Milo se mi stori, ko se ozrem po Hrvaški, kjer imajo domovino za svetinjo  in svoje prihodnosti ne gradijo na dediščini revolucije, niti ne zavezanosti jugonastalgiji ali na zahtevah že zdavnaj preživetega lumpenproletariata.

Slovenci smo zaradi slednjega že na repu EU, bomo zdaj zdaj pristali tudi na repu Balkana?

14 Responses to “Brez naslova”

 1. cinik je rekel/-la:

  Gospa Milena!!
  Tokrat bom jaz zardeval namesto vas.
  Vzrok pa je vaš zapis v zadnjem odstavku. Hrvati res ne gradijo prihodnosti na dediščini revolucije. Gradijo jo na tradiciji ustaštva in genocida. Zato pa postavljajo spomenike ustaškim klavcem – celo v Jasenovcu.
  O drugih “uspehih” te dediščine pa ne bi pisal .
  Pa mimogrede o Pipistrelu v Gorici. Hale mi niso razdejali ker je Boscarol uspešen ampak
  zato ker je slovenska firma. Fašizem in iredentizem še vedno obstoja in se celo krepi. Tudi pri nas.

  In še dejstva o Dražgošah:
  http://www.rtvslo.si/blog/emonec/drazgose-nas-ponos-zrtev-izdaje/112781

  Pa še nekaj o Venezueli . Čudakom iz vaših krajev bi lahko povedala da v Venezueli vlada
  vojaška hunta generala Madure in to ob obilni korupciji in s sodelovanjem ZDA. Eh…

  • ametist je rekel/-la:

   Cinik, zakaj pa tvoji hodijo k vojaški hunti na obisk?

   • cinik je rekel/-la:

    @ ametist..
    Nihče od mojih ni nikoli bil niti v Venezueli kaj šele na obisku pri hunti.
    Eh..

    • Alojz je rekel/-la:

     A zdaj se boš pa pretvarjal, da tisti iz ZL niso tvoji? Saj zagovarjate ista stališča.

     • ametist je rekel/-la:

      Na obzorju se navidezno stikata nebo in zemlja, ampak samo navidezno. Torej upam, da si razumel kaj hočem povedati.

 2. Alojz je rekel/-la:

  Dražgoše so Lažgoše. Še v času komunizma so nas učili, da so bile to napaka, ki je ne smejo ponoviti. Šlo je za frontalni spopad, kjer je bilo že vnaprej jasno, da nimajo niti najmanjše možnosti za zmago.

  Seveda so namerno žrtvovali vas, ki ni bila naklonjena komunizmu – domačini so jih prosili, naj gredo v gozd in jim bodo tja vozili hrano – da se Nemci ne bi maščevali, pa niso hoteli iti.

  Načrtno so naredili tako, da so se potem Nemci maščevali.

  • cinik je rekel/-la:

   @ Lujzek…
   Ti si že pozabil tudi da so te učili da je laž velik greh.
   Da bi komentiral kaj več pa nisi vreden.

   • Alojz je rekel/-la:

    Ciniček, jaz vem, da je laž greh. Ti pa ves čas lažeš.

    Jaz sem vreden boljših komentarjev, kot so tvoji. Tvoji so pa ničvredni, ker so neargumentirani in lažnivi.

 3. ametist je rekel/-la:

  Cinik, prebral sem članek katerega link si navedel. Sedaj se pa potrudi, in tudi ti preberi RESNICO o Dražgošah skozi oči domačinov. To je pripovedoval Gospod JANKO PIRNAT, prebivalec Dražgoš. Malo pogooglaj pa boš prišel do zrcalne resnice, kakršno trobiš.

  • cinik je rekel/-la:

   @ ametist…

   Resnico pričevalca Pirnata ali morda Franca Kavčiča , ki danes priča o učitelju iz Dražgoš
   - baje se je šolal v Rusiji (že to je neumnost pa excelance) in v Dražgošaš ustanavljal
   KOMINTERNE ???? Eh…
   Pa ne bom pisal dalje. Italijanski general Rabotti se je grdo zmotil ko je dejal (napisal)
   da med Sllovenci ne bo mira še 50 let po vojni. Točno je vede zakaj. Ni pa mogel vedeti
   kakšne bodo posledice (psihične) kolaboracije.
   Tudi tisti ki je prebral dnevnik italijanskega kurata Bergolia s naslovom: Sveta maša za moje streljane., lahko ugotovi. PRIPOROČAM !!!

 4. Helena je rekel/-la:

  Gospod Cinik, težko vas je brati. To pa zato, ker spadate v množico državljanov SLO, ki ne morejo (nočejo?) zapustiti vzorcev komunistične propagande. Žal.

  • cinik je rekel/-la:

   @ gospa Helena..
   Če me je težko brati je rešitev zelo enostavna: NE BERITE ME !!!