PEZDIR JIH JE RAZGALIL DO OBISTI

Ko sem včeraj skoraj brez diha gledala intervju z Radom Pezdirjem (avtor Jože Možina), sem se spomnila na besede ameriškega raziskovalca Jamesa S. Hanry-ja, ki je dejal, da so tako imenovani naši v času pred osamosvojitvijo pa verjetno še kakšen dan po njej, odnesli v davčne oaze vrtoglavih 75 milijard evrov.

Takrat sem še verjela, ko se je viceguverner banke Slovenije ob tej številki posmehnil, češ, še eden, ki pretirava, danes vem, da je bilo lahko še huje. Da so indici, ki kažejo, da so barabe odnesle na varno celo več kot ”le” 75 milijard.

Slovenci so se morali včeraj prebuditi, če se že ob aferi s  PRANJEM DENARJA in ob Arehovem filmu o JLA niso!

Včeraj so dejansko padle Potemkinove lažne zavese- in to dobesedno!

In to ne glede na to, da je marsikaj od povedanega zapisal že Danilo Slivnik! Slovenci imamo kronično in nepopravljivo oprane možgane, zato je treba resnico ponavljati vedno znova in znova!

Pezdir nam je jasno in brezkompromisno nalil čistega vina, ko je dejal, da so imela slovenska podjetja in nekateri posamezniki iz Službe državne varnosti, tisti torej, ki so nam ugrabili državo, črne fonde na računih švicarskih bank in offshore podjetjih po celem svetu. Dokumenti, ki jih je prinesel v studio, pa dokazujejo, da se je SDV financirala tudi iz kriminalnih dejanj italijanske mafije v slovenskih igralnicah.

Še huje: Pezdir trdi, da se nič od naštetega ni moglo dogajati brez vednosti takratnega političnega vrha. Imena tistih, ki so to bili, so znana, mar ne?!

Šokanten podatek je bil, da se je vse skupaj začelo že po umiku jugoslovanske vojske iz Trsta junija 1945, ko so tam ostala podjetja pod vodstvom Slovencev, vendar so bila zgolj lupine, brez kapitala. Najbolj znani bančnik iz stare garde, Niko Kavčič pa je že leta 1951 v Lihtenštajnu ustvaril prvo davčno oazo. Komunistična elita je za lastne potrebe uvozila celo 46 ton semen indijske konoplje, denar zanjo pa so zbrali s prodajo cigaret preko slovenskih podjetij v Trstu.

Leta 1988 so, na primer, v koprskem pristanišču odkrili več kot tono hašiša. Hecno je sledilo: kriminalistična policija je mamilo zapečatila, SDV pa je robo po domače razpečatila in jo poslala naprej.

V oddaji je Pezdir s pomočjo dokumentov tudi dokazoval, da v bivši državi nismo imeli le vzporedne ekonomije, ampak tudi paralelno bančništvo.

Tako imenovani ”naši”so navzven gradili komunizem, sami pa so se šli trdi kapitalizem. Pezdir navaja, da je bilo izdano celo navodilo, da se udbovski denar prenese izven Slovenije. Vpliv tega denarja pa je imel- kot je bilo razumeti- tudi močan vpliv v medijih in pravosodju, tudi pri volitvah!

Vzporednosti smo občutili tudi v samostojni Sloveniji. Spomnite se na tajkunske kredite. Ko so eni dobivali milijone celo brez plačila bančnih stroškov, so nas, navadne državljane te-isti bančniki slekli do spodnjih gat in nas veselo in brezdušno ciganili s posojili v švicarskih frankih.

Videni intervju s Pezdirjem nam, posredno, da razumeti, zakaj je po novem v bližnji Avstriji minimalna plača 1500 evrov, pri nas pa komaj polovica tega zneska. Se strinjate?

Že dolgo me gloda vprašanje, imamo Slovenci res takšno vlado, kot si jo zaslužimo? Zakaj iz leta v leto drsimo v večji brezup, prehitevajo nas celo države, kot je na primer ”zaostala” Albanija?

V ključnih trenutkih, ko naš predsednik stavi na modrost državljanov v primeru arbitraže, državljane skrbi modrost politične elite, ki je naredila vse, da smo nasankali. Pravite, da nismo? Če tako mislite, pa mi odgovorite na preprosto vprašanje: zakaj so zunaj arbitražnih meja ostali samo slovenski državljani?

Še en dogodek, ki upravičeno povzroča skrbi, se je zgodil v minulih dneh. Gašper Tič sicer še zmeraj buri duhove, ker se je elita pač odločila, da bo njegovo smrt pometla pod preprogo, že je v Ljubljani prišlo do novega umora. Moril je mlad fant, celo zelo uspešen fant.

Se bomo kdaj pogledali v ogledalo pa si rekli, da smo za izgubljeno generacijo mladih, ki odhaja v življenje brez pravih vrednot tudi mi, odrasli, kaj krivi?

Mladi odraščajo v odtujenosti, čustveni zanemarjenosti, ko je za vsako ceno pomemben le uspeh na maturi. Vzgoja brez čustev, brez postavljanja meja, brez vzgoje moralnih vrednot, je vzgoja psihopatov. Vzgojili smo generacije maminih sinčkov, brez lastne samoiniciativnosti. Preveč jih je, ki čakajo, kaj jim bo mama ”postavila na mizo, če pa ona ne, pa država. Namesto da bi prevzeli nadzor nad lastnim življenjem in se znašli, nasedajo eliti, ki je že desetletja prisesana na državne jasli, mladim pa pere možgane, da naj častijo rdečo zvezdo, pa se bo tudi njim dobro godilo.

Izgubljene generacije z diplomami, magisteriji in doktorati, vendar brez znanj za življenje, postajajo po Zavodih za zaposlovanje, malo bolj trezni odhajajo v tujino, tretji pa ždijo doma, za računalniki in skupaj z mamico bentijo, ker se je pokvaril pralni stroj, daleč naokoli pa ni nobenega mojstra več, ki bi ga znal popraviti.

ŠE TO