Feed on
Posts
Comments

samomor med spanjem

Premier se sonči v Črni gori, kmetijski minister v Posočju, zunanji minister pripravlja škampe za svojo seksi hčerko, iz podtalnice v Zalogu pa namesto pitne vode priteka črna brozga. Preden so cenjeni politiki odšli vsak na svoj konec, so vse težave pokrili s celofanom, državljanom pa prepovedali, da bi vohali, če bi izpod njega kaj zasmrdelo.

Dobro jutro, Slovenija, kdaj se boš zbudila?

Rado Pezdir v zadnjem intervjuju razkriva, kako je Udba sodelovala z italijansko mafijo, kaj je zamolčal Niko Kavčič, ter katere udbovske dokumente je dobival »v vednost« nekdanji predsednik države.

Pove tudi, da je nekdanja zamejska udbovska pralnica denarja Safti še kako živa, le imenuje se drugače, v Sloveniji pa med drugim bajno služi s preplačanimi medicinskimi pripomočki. Prepričan je, da država ne bo nikoli prodala NLB, saj preko nje mreže dobivajo nepovratne kredite. Ugotovi, da nima smisla zaupati pravni državi, saj boste proti skorumpiranemu aparatu vedno izgubili. Ob tem pa tudi razloži, zakaj vodja Specializiranega državnega tožilstva ne preiskuje ničesar in kaj imajo s tem opraviti družinski posli.
”Če resnico pove človek, ki je dovolj star in ima dovolj kilometrine, si to lahko privošči. Takega človeka pa je pri nas treba narediti za politično nesprejemljivega. In jasno, preprečiti hočejo, da bi kandidiral na prvih ali na drugih volitvah,” pa zapiše Boštjan M. Zupančič. Levica mu očita, da se ji je izneveril, ker je kot bivši sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice neprimerno kritično nastopil proti Simone Veil, ki je leta 1975 v francoski narodni skupščini kot takratna ministrica za zdravje dosegla, da so legalizirali abortus.

Desnica pa je, nasprotno, previdna­; nekaj podobnega se je namreč dogajalo že v času predsedniških volitev 2007, ko so ob levem kandidatu dr. Mitji Gaspariju lansirali še lažnega desnega- Danila Türka. V boj za predsednika so ga pospremili z odmevno izjavo s poletne partizanske proslave, kjer je Türk dejal, da je “komunistična partija zlorabila partizanstvo za lastno osvojitev oblasti in s partizanstvom legitimirala nedemokratični politični sistem.”

Predsednik ZZB NOB Janez Stanovnik mu je nemudoma ”odrekel” javno podporo borcev, kako se je vse skupaj končalo, je znano, borci pa so bili potem v času Türkovega predsedovanja njegovi največji podporniki in zavezniki.

Kljub vsemu so mi bele vrane všeč. Redki posamezniki, ki si drznejo imeti lastno mnenje pa še bolj. Rahlo sem sita tega, da te izločijo, če ne plešeš, kot se gode.

V zgodovinskem spominu je kar nekaj imen, ki so- pa če začnemo šele pri Ivanu Krambergerju, umrli skrivnostne smrti. Kaj točno se je dogajalo s Sašem Baričevičem, Gašperjem Tičem, Danilom Slivnikom, Jankom Jamnikom, če zanemarim vse tiste, ki jih je –karikirano rečeno – v petem nadstropju stolpnice povozil drveči tovornjak ali pa so se večkrat zabodli z mesarskim nožem v hrbet – ter umrli.

Zanimivo je bilo, da se je za smrt razvpitega Roberta Rotarja (Mirage) na Hrvaškem (uradno) izvedelo šele potem, ko B. Požar dal to novico – sredi Budimpešte – na @Twitter! Požar tudi napiše, da so Rotarja priprli pa spustili, potem spet priprli, in čez 2 dni je možakar pri rosnih 47 kar umrl?! Pri ustvarjanju lastnega mnenja o tej smrti je fajn tudi vedeti, da je neka hrvaška novinarka Rotarjevo smrt odkrila slučajno, policija jo je namreč hotela zamolčati.

Nihče še ne ve, kaj bi (bo) razkrila t. i. ”mariborska top srhljivka. Po mestu namreč kroži anonimka, ki je pricurljala v javnost po smrti Irene Polak, bivše žene župana Fištravca. V njej so menda našteti tudi razlogi, zakaj štajerska prestolnica tone vedno globlje in globlje.

V Portorožu se kopalci že upajo v morsko vodo, v kateri so še pred dnevi kraljevali drekci pekci. Kako čudovita fekalna asociacija na splošno življenje v državi!

Tako. Toliko za danes. Verjetno bo jutri še slabše, a kaj, ko povprečnemu Slovencu to ni dosti mar.

 

 

 

 

3 Responses to “samomor med spanjem”

 1. Paradies je rekel/-la:

  “Verjetno bo jutri še slabše, a kaj, ko povprečnemu Slovencu to ni dosti mar”
  Povprečnemu Slovenceljnu je mar, da ima nabasan hladilnik in polno gajbo pira.

 2. cinik je rekel/-la:

  Gospa Milena…

  Ker ne morem molčati na nebuloze – samo dve zadevi.
  V tem članku http://www.mladina.si/93938/noz-v-hrbet-iz-domovine/, si lahko preberete
  zgodovino Safti-ja in koliko je bila udbovska.
  Če vas moti zapis Mladine , pa imate na razpolago na Institutu novejše zgodovine Slovenijo kar knjigo o svinjariji katero so zakuhali v Sloveniji.
  Pa ni edina, lahko bi vam napisal kdo (z imenom in priimkom) je bil kriv da so
  slovenske organizacije (najprej Slovensko Tržaško gledališče in Primorski dnevnik)
  izgubile italijansko finančno podporo in kaj je bilo v ozadju.

  Že v prejšnjem blogu me je zmotil vaš zapis oz. ponarejen citat Boštjana M. Zupančiča. Sedaj vas moram vprašati ali berete na Drugem svetu še kaj drugega???
  Priporočam vam zapis . blog dr. Borisa Vezjaka na temo.

  Pa brez zamer – LP

 3. haapy yack je rekel/-la:

  hoj
  Ja, povprečen Slovenec se najbolj boji, da bi se zbudil.
  kdorspizlonemislipres
  boditevcvetju