Feed on
Posts
Comments

Dogodkov, ki so ob pregledu najzanimivejših, tokrat ostali na situ, je toliko, da sploh ne vem, kje naj začnem. Morda me je še najbolj pretresel Tino Mamić, ki je (ponovno) pisal o 5 – 10 % gejevskem lobiju znotraj Cerkve pa o strašljivih lovkah in povezavah, ki le-tega pomagajo soustvarjati tudi nekateri duhovniki.

Škofje pa, namesto da bi ukrepali – molčijo.današnji ReporterFinance

Tudi v zdravstvenem lobiju se že dolgo ne ve več, kdo pije in kdo plača. Cenjeni premier je razkril, da ima v centru MD-medicina, ki mu velespoštovana ministrica za zdravje želi dodeliti 1,5 milijonov evrov za operacije, celo svojega osebnega zdravnika. Samo iz firbca – ne le Jana Škoberneta, tudi mene – zanima, kaj bi se v slovenskih medijih zgodilo, če bi, na primer,Janša podelil te milijone svojemu osebnemu zdravniku?  Prepričana sem, da t. i. spontani ”mariborski vstajniki” ne bi razdejali le Maribora, temveč vso Slovenijo.

Na nedavnem zaslišanju pred preiskovalno komisijo o Teš6, je nekdanji minister Gregor golobič izjavil, da je bil Teš 6 zasnovan kot alibi za skupino ljudi, ki je najprej ukradla nekaj sto milijonov ter s krajo nadaljevala tudi skozi uvoz indonezijskega premoga. Govoril je tudi, kako je politika plačevala novinarje pri zadnjih vratih.

Škoda, ker ni navrgel imen novinarjev in medijskih hiš, ki so iz takšnih in drugačnih političnih zgodb potegnili največ denarja tudi za hkratno pranje možganov slovenskih državljanov.

Torej, ljubčki moji: ne pozabite na Golobičeve besede, ko boste v prihodnjih dneh poslušali politike in njihove najljubše novinarje, ko vam bodo kvasili o koristnosti 2. Tira in o izgubljenih priložnostih, če Slovenija ne bo naredila vsega za Magno. Denar je sveta vladar, čast pa na borzi vrednot nima nobene cene.

September pa ne bo potekal le v znamenju jeseni, dobili bomo tudi novega predsednika države. Ta, ki ga že imamo, je izjavil, da se zaveda, da ni popoln, ni pa tudi nobena moralna avtoriteta in se niti ne trudi biti. No, ja, če bi bila namesto njega, bi pri zdravi pameti tega nikoli ne izrekla. Predsednik pa ja nima drugega dela, kot da v tej na pol mafijski državi poskrbi vsaj za drobec moralne pokončnosti!

Žal je že tako, da se pri nas največ negativne selekcije zbere prav na političnem parketu. Na jesenskih volitvah bo ob vseh prijavljenih kandidatih aktualni predsednik – kot kaže, brez resne konkurence in bo verjetno tudi zmagal. Razen, seveda, če bo Bernardi Jeklinovi uspelo, da bo tudi ostale Slovenke navdušila za Novakovo.

Še ena eminentna ženska se je pred dnevi dala v zobe: okrožna sodnica, ki je nedavno oprostila Toneta Ropa, je na svojem facebook profilu oznanila, da je bila v Portorožu pijana kot čep. Če je brala vroče komentarje na svoj račun na twiterju, ji vsa čast, če je ostala živa.

Zanimivo pa je bilo tudi na mariborskem okrožnem sodišču, kjer si je znani vstajnik prislužil oprostilno sodbo in to kljub zaseženim sadikam konoplje in prepovedane droge psilocin. Je ta sodba nekakšen uvod v oprostilno sodbo balkanskih bojevnikov?

Srbijo pa pretresa članek iz Blica, ki je na podlagi različnih arhivskih dokumentov razkril, da je vrh slovenske partije z Edvardom Kardeljem na čelu ukazal, naj se brez milosti in po hitrem postopku “počisti” z nasprotniki komunizma, duhovščino, meščanstvom, kapitalisti in ostalimi “sovražniki ljudstva”. Če je vse našteto res, bo lahko imelo napisano resne posledice za slovensko zgodovinopisje, piše Dejan Stainbuch.

A v državi, kjer te lahko njeni uradniki kaznujejo zaradi prodaje vejice peteršilja, in kjer te lahko, če ne razmišljaš, kot se zagre, po ukazu Mirovnega inštituta sankcionirajo zaradi hahaha, sovražnega govora, so se dogajale tudi druge anomalije. Recimo: nemalo hude krvi med potrošniki je bila deležna poteza nekega velikega trgovca, ki je na reklami za svoj proizvod s kupol cerkva grškega Santorinija všečno zradiral – križe. Se ve, zakaj.

Čudovito, kajne? Včasih se sprašujem, so mar v Idriji – ne da bi to sporočili javnosti- na Griču na stežaj odprli vrata svojih zaprtih oddelkov?

Comments are closed.