Feed on
Posts
Comments

s svojim psom tudi spim

Samo Glavan‏ @SamoGlavan

Kdaj bom dočakal dan, ko nam bodo opozicijski veljaki končno povedali, kaj pristaši delamo narobe, da si z nami ne morejo pomagati k uspehu?

 

B. Voje na twitu:”Na fotografiji je desnica, ki se pripravlja na volitve 2018.”

 

 

MINULI TEDEN SI BO VREDNO ZAPOMNITI PO TWITU, KI SE SLIŠI ZELO NEDOLŽNO, A OBENEM NAPOVEDUJE BLIŽNJO PRIHODNOST, KI BO- VSAJ KAR SE VOLITEV TIČE- KRUTA RESNICA.

Glasi se pa takole: ”V Sloveniji že danes živi človek, ki še ne ve, da bo moral naslednje leto ustanoviti stranko in zmagati na volitvah.”

Gremo izbirat med »to mi delaj, miška mala« in »baba je žaba…«

Borut Pahor ali Marjan Šarec?

Desni volivci so se že drugič zapored znašli v položaju, ko morajo izbirati med dvema odtenkoma rdeče. V tej tekmi za zmago dveh struj na levici pa se je zgodil umazan zdrs, ki se ne bi smel nikoli več ponoviti. Na eni od TV soočanj so v politično bitko za predsednika države vpletli tudi otroke, kar je soočenju dalo zelo umazan prizvok namreč: Pahorja je voditelj spraševal, zakaj ni pomilostil očeta štirih otrok, ki se je znašel v zaporu zaradi več kriminalnih dejanj. Pri tej očitni manipulaciji so se znašli v zadregi tudi gledalci.

Po besedah specialnega pedagoga za motnje vedenja in osebnosti, Marka Juhanta, problem ni kandidat Pahor, ne pravosodje, ne otroci, ne TV postaja. “Problem je kriminalno obnašanje.” In človek, ki skrbi za otroke, mora izbirati med njimi in napačnimi koraki v življenju. Kljub takšnemu, zelo nizkotnemu pranju možganov volivcev, so arhitekti volitev iz ozadja vseeno malo v skrbeh. Namreč:ob napovedi bojkota velikega dela desnega pola mora na volišča priti dovolj volivcev, da bo drugi krog vsaj na videz legitimen.

V minulih dneh se je veliko govorilo tudi o Kataloniji. Žal se je izkazalo, da je razlika med nami in njo več kot očitna.

Ko se je v Sloveniji zgodila osamosvojitev, nihče ni nikamor odšel (pobegnil), ko je šlo za nohte in nihče ni iskal azila. Odločitev odstavljenega katalonskega premierja Carlesa Puigdemonta, da zapusti domovino, je bila katastrofalna napaka. Puigdemont ni dalajlama, Katalonija pa ne Tibet. S svojim pobegom se je le degradiral v navadnega politikanta, s katerim nihče – kolikor toliko resen – ne bo več hotel imeti opravka.

In medtem ko francosko sodišče vztrajno in trmasto zahteva, da se odstrani križ s kipa Janeza Pavla II, so se številni moški v noči čarovnic stepli na glavni železniški postaji v Essnu, ki jo je bila policija zaradi varnosti ljudi celo prisiljena zapreti. Steple so se skupine moških, po poročanju nemških medijev, večinoma severnoafriškega ali arabskega porekla.

Naši pa so minuli vikend preživeli v Moskvi, kjer je tamkajšnji predsednik dvema od njih podelil medalji. Hahaha, za kaj že?! Kadar gredo naši v Rusijo- tako pravijo poznavalci- gre zmeraj za neko barantanje. Tudi ob tokratnih medaljah se pojavlja vprašanje bo, morda, ruska Sberbanka kupila Mercator? V ubogi, skorumpirani Sloveniji postaja vse zelo pozitivno. Pozitivne so odločbe sodišča, pozitivne so podpore stricev iz ozadja, pozitivno je najlepše mesto na svetu in končno so postale pozitivne tudi marsikatere številke na marsikaterem bančnem računu. Toplo priporočam, da si preberete zadnji komentar Petre Sovdat v Financah. Sporočilo dotičnega članka pa se glasi: Slovenke (ci) podpirajo alkoholizem na nacionalki in spolno nasilje nad ženskami.

Počasi pa se bo treba tudi spraševati, zakaj si sploh nekdo omisli psa? Nevarnega psa? Zelo nevarnega psa? Je sam lastnik negotov ali ga hoče imeti kot orožje?? Bojim se, da se tudi iz zadnjega pasjega zelo krvavega incidenta v Hrastniku, ki bi se lahko končal tragično, nismo čisto nič naučili. Smrtno nevarno je- tako pravijo pohodniki- ko na poti iz Todraža na Žirovski vrh greste mimo neke točno določene hiše. In ne nazadnje, pogosto je tudi mene na smrt strah, ko nekatere tovrstne zverine srečujem na vsakodnevnih sprehodih.

Glede na to, da številni lastniki teh psov na Facebooku javno objavljajo, da s svojimi spi delijo tudi posteljo, verjemite, da si tega, kar si o takšni anomaliji mislim, ne upam zapisati.

One Response to “s svojim psom tudi spim”

  1. cinik je rekel/-la:

    Uvodno vprašanje Sama Glavana je tipično za stanje ko pristaši opozicije ne uporabljate lastne glave ampak za to morajo skrbeti veljaki opozicije.
    Tovrstna “skrb# pa je sproducirala tudi twit v nadaljevanju vašega zapisa.

    Pa še eno vprašanje: ali bilo kateremu igralcu, ki je odigral vlogo recimo morilca , pripisujete da je morilec tudi v vsakodnevnem življenju ????
    Eh,…….:-((((